Meniu
StiriSM.ro

Descoperă cele mai recente știri din Satu Mare și din întreaga lume pe StiriSM.ro. Informații actualizate despre politică, sport, stil de viață și multe altele. 

      

Politica Cookie *
Meniu
StiriSM.ro

Descoperă cele mai recente știri din Satu Mare și din întreaga lume pe StiriSM.ro. Informații actualizate despre politică, sport, stil de viață și multe altele. 

      

Politica Cookie *
Imagine de profil
StiriSM.ro
5 December , 2023

5 sătmăreni arestați: Bătrân aproape să-și piardă apartamentul prin înșelăciune. Cum au acționat hoții?

Satu Mare, un oraș aparent liniștit, a fost recent scena unui incident îngrijorător, relevând vulnerabilitățile sistemului notarial și a bătrânilor singuri. Conform surselor StiriSM.ro, un grup de cinci persoane, ascunzându-se în spatele unei false organizații caritative, au vizat un bătrân vulnerabil, promițându-i sprijin în cadrul unui program destinat seniorilor singuri și fără aparținători.

Acești indivizi, sub masca bunăvoinței, au reușit să obțină încrederea bătrânului, convingându-l să le dea actul său de identitate pentru a se "înscrie" în programul lor fictiv. Însă, aceasta a fost doar începutul unei tentative de fraudă mult mai elaborate.

Conform surselor StiriSM.ro, planul lor a evoluat când au mers la un notar din Carei, unde au convins un om fără adăpost să se prezinte drept bătrânul din Satu Mare. Scopul era clar: să obțină o procura specială pentru a-l deposeda pe bătrân de apartamentul său. Și aici intervine detaliul șocant: notarul, prin neglijența sa, nu a detectat substituirea identității, permițând astfel continuarea acestei escrocherii.

Din fericire, datorită promptitudinii și eficienței Poliției din Satu Mare, acest grup de escroci nu a reușit să ducă la îndeplinire planul lor de a vinde apartamentul bătrânului. Intervenția lor rapidă și în timp util a împiedicat finalizarea tranzacției frauduloase, salvând astfel patrimoniul și, posibil, viitorul liniștit al bătrânului vizați de acest complot îngrijorător.

Astăzi, cei cinci au fost arestați sub acuzații grave: tentativă la înșelăciune, instigare la fals intelectual, uz de fals, fals privind identitatea, printre altele.

În continuarea acțiunilor lor eficiente, Poliția din Satu Mare a extins investigația, executând percheziții la domiciliile celor patru sătmăreni implicați (unul era fără adăpost). Scopul acestor percheziții a fost de a descoperi posibile alte dovezi care ar putea indica implicarea lor în escrocherii similare, vizând alți bătrâni vulnerabili. 

Acest incident deschide o discuție largă despre securitatea tranzacțiilor notariale și responsabilitatea notarilor publici. Este un memento dureros că acești profesioniști, meniți să servească interesului public, pot, prin simpla lor neglijență, să pună persoane pe străzi și să aducă o pată de rușine profesiei.

Pentru bătrânii noștri singuri, acest caz este un avertisment aspru. Nu lăsați încrederea să vă orbescă și nu înmânați documente personale necunoscuților. Iar pentru notari, este un apel la profesionalism și vigilanță, pentru că fiecare semnătură pe care o autentifică poate schimba vieți, în bine sau în rău.

5 sătmăreni arestați: Bătrân aproape să-și piardă apartamentul prin înșelăciune. Cum au acționat hoții?
171 aprecieri
0 Comentarii · 0 Distribuiri

Pentru a putea comenta sau a vizualiza comentariile pe StiriSM.ro, este necesar să fii conectat în contul tău personal. Intră în cont.

Publicitate
Loading...